Det Sjalvutplanande Samhllet

DET SJÄLVUTPLÅNANDE SAMHÄLLET

Sture Eriksson

Det var en gång för länge  länge sedan. I den svarta, kalla rymden dränktes det snötäckta klotet av skenet från Aurora Borealis - norrskenet som skulle bevittna jordlivets  födelse. I det nordliga landet smälte isen, jökelportarna släppte ut sin blandning av sten och vatten- det var ingens land men livet framkom här-Ranunculus Glacialis gav det glada budskapet - i natt var vår framtid född.

Men landet var ingens land-endast livets enklare former dominerade. Så böjade de komma - de första människorna - de kom from söder och öster och fyllde snart det vi skulle komma att kalla  vårt land- Sverige. 

Men livet var hårt och vintrarna kunde vara förödande och så även  torrsomrarna. Men trots alla svårigheter kunde vi bygga upp det som senare skulla kunna kallas fattigsverige.

Efter de många krigen kunde kloka politiker bygga upp det nya landet - så skapades Folkhemmet -alla människor tilldelades samma människovärde även om deras prestationer och egenskaper i övrigt kunde variera.

---------

Den 70-årige, något kutryggige mannen trevade sig mödosamt fram längs den svagt upplysta gatan. Invandrargänget av 14-åringar hade äntligen hittat sitt offer. Med obarmhärtige slag och sparkar mot huvudet försvagades gamlingens förmåga att stå upprätt  - han föll hjälplöst mot gatan och blev där liggande. Misshandeln avslutades genom att två av gärningsmännen sparkade mot huvudet och avslutade anfallet genom att ställa sig på och hoppa på huvudet. Mannen fördes med svåra skador till sjukhus. ett fall bland många . i pressen knapppt värd att nämna- än mindre attt sätta överfalllet ett bland många

---

åldrig kvinna på kryckor

Den 30-åriga lärarinnan slets in i en an skolans skrubbar. Där bleevhon brutalt våldtagen...... 

 

Dansk forskning